現在的時間是 2018-12-19, 11:12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

Forum is closed. Please, come back later.

發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 
萃取粉末vs萃取液
發表人 內容
 文章主題 : 萃取粉末vs萃取液
文章發表於 : 2009-03-22, 22:21 
離線
註冊會員

我係DIY護膚品新手,想請教一下,萃取粉末同萃取液,用邊種會好D?
萃取液會唔會易變壞D?
:roll:

回頂端
 個人資料  
引用回覆  
萃取粉末vs萃取液
發表人 內容
 文章主題 : Re: 萃取粉末vs萃取液
文章發表於 : 2009-03-25, 08:58 
離線
總版主
頭像

magictree 寫:
我係DIY護膚品新手,想請教一下,萃取粉末同萃取液,用邊種會好D?
萃取液會唔會易變壞D?
:roll:

如果說簡單易用,我覺得萃取液比較易用,因為粉末還要溶化成液體,當然你要做粉劑成品的話,就一定要用粉末了。

回頂端
 個人資料  
引用回覆  
萃取粉末vs萃取液
發表人 內容
文章發表於 : 2009-03-30, 19:29 
離線
註冊會員

唔該ck :P
如果係台灣買原材料, 係咪冇得小量咁買嫁?
因為我怕買左返黎唔岩, 會愈放愈多野....

回頂端
 個人資料  
引用回覆  
萃取粉末vs萃取液
發表人 內容
文章發表於 : 2009-03-31, 17:32 
離線
總版主
頭像

---------
magictree 寫:
唔該ck :P
如果係台灣買原材料, 係咪冇得小量咁買嫁?
因為我怕買左返黎唔岩, 會愈放愈多野....

思高既量都唔算大喔....新手如果有好多樣野加埋算幾多既...都OK...不過我覺得佢服務好似差左,所以無再幫襯....

我依家都好少整野囉....齋用油己經好正

回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
可以 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章

前往 :  

創建我的免費論壇! · php-BB© · Internationalization Project · 舉報濫用 · 使用條款/隱私政策
© Forums-Free.com 2009